Heb je last van stress of burn-out klachten? Heb je bijvoorbeeld last van moeheid, slaaproblemen, prikkelbaarheid, piekeren of concentratieproblemen?  Dan is dat een teken om in actie te komen met behulp van een burn-out coach in Utrecht. Het kan soms jaren duren voordat een burn-out pas écht tot uiting komt. Een burn-out coach kan je helpen met het ontdekken van de achterliggende problematiek, zodat je deze samen kunt aanpakken en oplossen.

Het is belangrijk om te achterhalen waar de kern van de stress ligt, om hier mee af te kunnen rekenen. De weg naar herstel kan je volgen door een behandeling in Utrecht met een burn-out coach.

Burn out UtrechtKlachten van een burn-out herkennen

Als jij al een lange tijd onder flinke druk staat, dan kan de vermoeidheid toeslaan. Als de stress chronisch wordt, dan kan je symptomen van een burn-out krijgen en overspannen raken. Overspannenheid zorgt voor een verandering in je hormonale stresssysteem, waardoor het erg lastig kan zijn om de klachten onder controle te krijgen. Stress kost veel energie en daarnaast heb je veel energie nodig om elke keer weer de stressklachten aan te pakken. Als je lang in deze spiraal zit, kan dat uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Het herstellen kan erg lastig zijn door de aanhoudende gevoelens en gedachten die je hebt. De klachten kunnen je dagelijks functioneren negatief beïnvloeden. Je voelt je misschien uitgeput en kan niet meer goed functioneren. Misschien hebben je klachten zelfs wel gevolgen voor mensen in jouw omgeving.

Als je het idee hebt dat je symptomen hebt van een burn-out, dan is het belangrijk dat je daarover praat met een psycholoog of coach. Coaching kan jou helpen tijdens het herstel van een burn-out.

Wat kan een burn-out behandeling voor jou betekenen?

Een burn-out kan veel verschillende symptomen hebben. Denk bijvoorbeeld aan belastende emoties, ander gedrag, hoofdpijn, stressklachten of psychosomatische klachten. Omdat de klachten zo verschillend kunnen zijn, is iedere burn-out uniek. Bij Van Tol Therapie weten we dat maar al te goed en daarom vinden we het belangrijk om samen met jou de burn-out aan te pakken. Wij hebben ervaring met deze situaties en daarom kan een burn-out coach Utrecht jou helpen.

De therapie en de sessies zijn afhankelijk van je persoonlijke burn-out klachten. Wat jij nodig hebt staat bij onze behandeling centraal. Het kan zijn dat mindfulness jou helpt, maar soms helpt juist een behandeling in combinatie met beweging of ontspanning. In meerdere gesprekken en sessies kan ik jou helpen met de juiste coaching en begeleiding.

Op weg naar herstel met een burn-out coach Utrecht

Met de juiste burn-out behandeling en coaching is het zeker mogelijk om de klachten te veranderen naar herstel en positieve energie! Tijd, veerkracht en doorzettingsvermogen zijn nodig om weer uit de klachten te komen. Straks ben je weer helemaal jezelf.

Voor een burn-out behandeling is het belangrijk dat je je klachten accepteert. Je moet je ervan bewust zijn dat je een burn-out hebt, dat is de eerste stap naar herstel. Zo kan je leren hoe je ermee om kan gaan, zonder dat je iedere keer opnieuw teveel van jezelf verwacht. Zo maak je de weg naar herstel vrij.

Daarnaast werken we samen aan het oplossen van de klachten die je hebt. Welke methode hierbij wordt toegepast is afhankelijk van jouw behoefte. Het kan tijdens de coaching voor jou helpen om te bewegen of tijdens gesprekken je te leren uiten. Zo leer je uiteindelijk hoe je de klachten zelf kan oplossen.

Het is ook belangrijk om sommige oude gewoonten te veranderen. Bij de ‘doe fase’ is het belangrijk dat jij de nieuwe vaardigheden toepast, zodat je een beter leven gaat krijgen en je weer goed in je vel gaat zitten!

Direct aan de slag met jouw burn-out coach Utrecht

Zijn deze klachten herkenbaar? Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven? Heb je moeite met het nemen van beslissingen of de balans vinden tussen werk en privé? Een psycholoog gericht op een burn-out kan jou helpen! Ik ben één van de coaches waarbij jij terecht kan voor gedragsverandering en hulp bij een burn-out!

Zoek jij een burn-out coach Utrecht waarbij jij op korte termijn terecht kan? Kom dan met mij in contact, zodat we de burn-out behandeling in Utrecht kunnen starten! Ik help jou graag om de burn-out klachten via inzicht en behandeling te verminderen, waardoor jij je meer bewust wordt van je valkuilen en je er uiteindelijk sterker uitkomt!