“Door de therapie kon ik al vrij snel anders met mijn klacht omgaan en uiteindelijk was ik zo sterk in mijn schoenen komen te staan, dat ik kon kijken naar de oorzaak van mijn problemen. Hierdoor kon ik echt begrijpen wat er aan de hand was en heb ik de oorzaak kunnen aanvaarden en uiteindelijk een plaats kunnen geven”. Nu speelt het steeds minder een rol in mijn leven, zoals een litteken. Het mag er zijn. Ik voel me lichter en ik ben een blijer mens geworden!”

“Het klikte echt er was vertrouwen. Ik kon hierdoor naar mijn aandeel kijken in het ontstaan van de problemen waar ik mee rondliep. Ik had inmiddels ook gezien dat ik de wereld om me heen niet kon veranderen. Maar wel dat ik iets bij mezelf kon veranderen. Nu ervaar ik, omdat ik veranderd ben dat de wereld om me heen anders is. Ik kom mensen en situaties tegen die meer passen bij mijn wensen.”

“Door de sfeer tijdens de therapiesessies kreeg ik al snel weer hoop dat ik mijn problemen toch op kon gaan lossen. Ik kreeg weer energie en ik stapte uit de cirkel van passiviteit. Ik ging weer allerlei dingen aanpakken, vanuit de doelen die ik mijzelf gesteld had. Ik ben weer actief en levenslustig, dat was ik even een tijd kwijt geweest.”

“Vanaf het eerste contact had ik het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. Hierdoor kreeg ik voor het eerst boven tafel wat me werkelijk dwars zat, toen kon ik het ook daadwerkelijk gaan aanpakken in mijn dagelijks leven.”