Psychologen Nieuwegein

Merk jij dat je de laatste tijd angstig bent, eventueel klachten hebt overgehouden van een traumatische gebeurtenis, stress hebt of misschien wel lijdt onder problemen binnen een relatie? Dan kun je terecht bij een psycholoog. Het is namelijk moeilijk om hier verandering te brengen in je eentje. Wees niet bang om hulp te zoeken.

Hieronder zal ik verder uitleggen wat psychologen Nieuwegein kunnen betekenen voor jou en met welke andere klachten je terecht kunt bij ze. Lijkt het jou interessant om hier meer over te weten te komen? Laat je er dan niet van weerhouden om verder te lezen!

Met welke klachten kun je terecht?

Om te beginnen wil ik graag een duidelijk beeld creëren over met welke klachten je terecht kunt bij psychologen Nieuwegein. Deze zal ik hieronder op een rij zetten, zodat er een duidelijk overzicht is voor je:

Mocht je lijden onder een bepaalde angst, bijvoorbeeld faalangst, dan kun je terecht bij psychologen Nieuwegein;

Verder kun je terecht voor de volgende klachten:

– Paniek;
– Depressie, somber gevoel dat aanhoudt;
– Problemen binnen een relatie;
– Woede, ruzie;
– Overspel en behoeften verschillen;
– Onzekerheid, negatief zelfbeeld;
– Schuldgevoelens;
– Moeite met de verwerking van een tragische gebeurtenis (of meerdere), denk hierbij aan pesten, een overlijden, een ongeluk etc. ;
– Problemen met of na verslaving;
– Problemen met eten;
– Problemen als gevolg van gebrekkige opvoeding;
– Stress door werk of school (burnout).

Mocht je klachten hebben waar je niet echt een naam aan kunt koppelen of iets wat niet echt onder een bepaalde categorie valt, dan wordt dit een vage klacht genoemd. Hiervoor kun je ook zeker terecht bij psychologen. Een voorbeeld kan zijn als iets geestelijks niet helemaal lekker zit. Dit kan iets zijn waar je al langer mee/tegen aan loopt. Met andere klachten zoals migraine, hoofdpijn, chronische vermoeidheid en meer kun je ook naar een psycholoog stappen.

Verandering

Het is zeer belangrijk om in te zien dat je niet kunt blijven leven met dagelijkse klachten. Als je inziet dat er verandering moet komen, dan heb je de juiste mentaliteit en zal er ook zeker verandering komen, maar je zult er wel voor moeten werken! Dit doe je bijvoorbeeld samen met psychologen Nieuwegein. Als je naar een psycholoog stapt, betekent dat dat je hulp zoekt. Je ziet in dat je de problemen of klachten niet alleen kunt verhelpen en hoopt met de hulp en steun van een psycholoog dit wel te bereiken.

Je hebt de wil om te veranderen of om verandering te brengen in de huidige situatie. Als je deze wil hebt zul je na de behandeling(en) zeker weten sterker in je schoenen staan en hopelijk geheel klachtenvrij zijn. Het doel is natuurlijk om uiteindelijk weer positiever in het leven te staan en gelukkig te zijn op dagelijkse basis.

Hoe de behandeling zal verlopen kan niet gezegd worden van tevoren. Dit komt doordat behandelingen persoonlijk zijn en volledig afgestemd worden op jou. Jouw verhaal staat centraal. De behandeling zal daarop gebaseerd worden.