Psychologen Utrecht

 

Psychologen in Utrecht vinden is niet zo moeilijk, maar degene vinden die bij jou past is een lastiger verhaal. Je wilt immers je hulpvraag niet zomaar aan iedereen kwijt. Vooraleer je dat doet heb je een klik nodig met iemand, vertrouwen en een goed gevoel. Alleen dan kan je in veiligheid je verhaal doen, je kaarten op tafel leggen en zoeken naar oplossingen. 

Psychologen in Utrecht met zoveel verschillende therapieën

Wanneer je met een probleem zit en de moedige stap naar professionele hulpverlening durft te zetten ben je al een heel eind. Maar hoe vind je de voor jou beste psycholoog. Met andere woorden: welke therapie past bij mij of is de beste om mijn probleem op te lossen? Bij Van Tol Therapie geloven we niet in één bepaalde therapievorm, maar willen we integratief te werk gaan. Juist omdat je als mens een ingewikkeld samenspel bent van denken en doen, van voelen en willen, benaderen we je liever als iets unieks, een individu. Wij zetten jou en je verhaal dan ook graag centraal.

Mixen en vooral matchen

Om die reden is ook onze methodiek integratief. We mixen verschillende therapieën tot een individuele therapie die precies bij jou en enkel bij jou past. Echt maatwerk dus. Dit doen we door de tijd te nemen om goed naar jou te luisteren en positieve aandacht te geven. We proberen de onderliggende motieven te ontdekken die jouw klachten hebben veroorzaakt en analyseren hoe je denken en voelen samenwerkt. We begeleiden je in je zoektocht naar de oplossingen. 

Los het zelf op

Die oplossingen, het daadwerkelijk positieve veranderingen aanbrengen in je situatie en je gedrag, dat doe je zelf. Dat kun je ook zelf. Wij helpen je enkel inzicht te krijgen in het hoe en waarom zodat je zelf de oplossingen kan ontdekken. 

Onze behandelingsmethode werkt. Dat heeft jarenlange ervaring wel bewezen. Niet alleen op het vlak van relaties, maar ook bij emotionele problemen zoals trauma- en rouwverwerking en gezinsvraagstukken zoals conflicten met puberende tieners. 

Stress, niet alleen lichamelijk een sluipmoordenaar

Werk, het neemt een groot deel van je leven in. Gelukkig zijn in je werksituatie is dan ook van grote invloed op je levensgeluk in het algemeen. Door de toenemende werkdruk ervaren meer en meer mensen dagelijks een ongezonde dosis stress. Dit heeft niet alleen een weerslag op je lichamelijk gezondheid, ook je geestelijk welbevinden lijdt er onder. Dergelijke problemen aanpakken is dus van cruciaal belang. 

Je psycholoog als coach

Niet alleen werknemers kunnen gebaat zijn bij een coachingsessie op de werkvloer. Ook voor de werkgever kan het doeltreffend zijn om moeilijke gesprekken met de werknemer te voeren onder de begeleiding van een coach. Bij Van Tol Therapie hebben we de know-how voor constructieve coachingsessies met heldere vragen en concreet geformuleerde doelen. 

Alles in het teken van geluk

Voor de meeste mensen is gelukkig zijn het belangrijkste in het leven. Van Tol Therapie is het daar van harte mee eens. Daarom werken wij slechts met één doel: mensen het geluk doen terugvinden. Bekijk ook psychologen Leidsche rijn en psychologen Nieuwegein.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Telefoonnummer*

    Uw bericht

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.