Liefde zorgt over het algemeen voor geluk. Je gedrag verandert, je bent blij, je bent op je best. Maar toch kan er tijdens jouw relatie ook het een en ander gebeuren waardoor er negatieve emoties opspelen. Hierdoor kan het zo zijn dat jullie elkaar niet meer begrijpen, gesprekken uitlopen in ruzies en het communiceren steeds lastiger wordt. Een relatietherapeut is degene die kan helpen om dit te doorbreken.

In iedere relatie komen ruzies of onenigheden voor, maar soms kan het zo zijn dat deze relatieproblemen samen niet meer op te lossen zijn. Een relatietherapeut biedt dan de houvast en de nodige hulp om hier samen uit te komen.

GZ psychologen kunnen stellen helpen bij relatieproblemen. Ervaar jij negatieve gevoelens binnen jouw relatie die zorgen voor vele negatieve gesprekken en emoties voor elkaar? Dan kan je in relatietherapie gaan. Het is wellicht al wel eens door je gedachten gegaan, maar de stap om dit te doen kan te groot zijn of je vraagt je misschien af ‘Werkt relatietherapie?’. Als je niet probeert om met GZ psychologen een goed gesprek te voeren over jouw relatie, dan zul je ook nooit weten of het daadwerkelijk werkt. Relatieproblemen wil niet per definitie zeggen dat er sprake is van geen goede relatie.

Als je merkt dat binnen jouw relatie de communicatie steeds verder verslechterd of dat de liefde voor elkaar aan het veranderen is. Dan kan het verstandig zijn om met een GZ psycholoog als jouw relatietherapeut te praten. Soms is het zo dat je zelf niet meer binnen de relatie de problemen kan oplossen, maar dat hiervoor een neutraal persoon voor ingeschakeld moet worden, daarvoor zijn therapeuten zoals ik er!

Hoe werkt een relatie therapeut?

Er is niet één oplossing die jullie relatie zal herstellen. Het is heel belangrijk dat ik eerst in kaart kan brengen welke belemmeringen er zijn binnen het huwelijk of de relatie. Op basis daarvan kan ik de geschikte vorm van therapie toepassen. Dit kan gaan van individuele gezondheidszorg, maar ook cognitieve gedragstherapie, integrative behavioral couple therapy (IBTC), het verbeteren van communicatievaardigheden maar ook gezinstherapie kan een oplossing zijn.

Er is niet één manier binnen relatietherapie die alle psychotherapeuten gebruiken die ook alle relatieproblemen op lossen. Maar wel hebben deze vormen van therapie allen hetzelfde doel: de problemen binnen de relatie oplossen en zorgen voor het terug vinden van de liefde in elkaar.

Psycholoog relatietherapie

Wanneer kun je naar GZ psychologen toe voor relatietherapie?

Bij een goede relatietherapeut kun je voor heel veel verschillende zaken terecht. Het kan zijn dat je in gesprek wilt komen met relatietherapeuten omdat:

 • Je last hebt van bindingsangst dat frustraties opwekt.
 • Je een relatie hebt waarbij communicatieproblemen spelen.
 • Er veel conflicten voordoen in de relatie, waardoor met elkaar praten lastig is.
 • Er gekozen is om te scheiden en hiervoor graag coaching krijgt.
 • Het vertrouwen in elkaar is weg en dat zorgt voor een groot relatieprobleem.
 • Het begrijpen van elkaar is lastig, de acceptatie is er niet en de verbondenheid is weg.
 • Jullie behoeften verschillen waardoor de intimiteit belemmert wordt.
 • Er zijn vele jaloerse gevoelens van één of beide kanten die niet verklaard worden.
 • Er is sprake van onzekerheden in de relatie waarvoor een GZ psycholoog nodig is.
 • Vreemdgaan, maar vooral het accepteren en vergeven hiervan leidt tot stress.
 • Er zijn patronen die jullie moeten doorbreken maar dit lukt niet zonder (online) therapie.

Naast deze problemen kunnen er nog vele andere zaken zijn die jullie liefdevolle relatie in de weg zitten, waarvoor een (online) relatietherapie nuttig voor kan zijn. Je kan met mij contact opnemen zodat ik kan kijken hoe ik jullie kan helpen tijdens mijn sessies.

Samen op weg naar de liefdevolle relatie

Bij mij kun je in mijn praktijk terecht om effectief te werken aan jouw relatie of de onderlinge relaties binnen het gezin. Tijdens de therapie staat communiceren en samenwerken centraal, dit met als doel een positieve verandering te laten ontstaan. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat het belangrijk is om op tijd hulp in te schakelen van een GZ psycholoog, een relatietherapeut of een psychotherapeut wanneer daar aanleiding voor is.

Bij mij in de praktijk zie je geen wachtlijsten. Je kan bij mij snel terecht om tijdens gesprekken en (online) relatietherapie te zorgen voor een positieve draai. Stuur een bericht naar mijn e-mail zodat ik contact met jou kan opnemen.

Ook voor andere zaken dan (online) relatietherapie kun je bij mij terecht. Ik kan ook met jou in gesprek gaan als het gaat om een depressie, negatieve gedachten, gezinstherapie, psychotherapie of rouwverwerking.