Psycholoog TerwijdeAls je in de omgeving van Terwijde opzoek bent naar een GZ psycholoog van kun je bij mij in de praktijk terecht. Voor vele verschillende psychische klachten kun je bij mij (ook buiten kantoortijden) terecht. Als jij last hebt van bepaalde psychische klachten is het fijn om hiervoor een therapeut als uitlaatklep te kunnen hebben.

Het is niet altijd even makkelijk om zelf bovenop je klachten te komen, maar ik wil en kan jou daar bij helpen. Als je last hebt van stress, angst of verslavingen kan ik jou helpen. Ook wanneer jij een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen hebt kan ik jou helpen. Ook als jij een nare ervaring hebt, trauma’s of relatieproblemen hebt dan kan ik jou helpen.

De behandeling die jij krijgt wordt speciaal voor jou in gang gezet. Cliënten hebben allen eigen zaken waarover gesproken kan worden dus ook de therapie is uiteenlopend.

Een klinisch psycholoog of cognitieve gedragstherapie kan helpen bij therapie om jezelf beter te leren kennen en klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Als jij zelf de motivatie hebt en bent gaan inzien dat er daadwerkelijk wat aan de klachten gedaan moet worden, dan heb je een grote stap al gezet.

GZ psycholoog omgeving de Leidsche rijn

Psychologen kunnen jou helpen met coaching voor meer zelfvertrouwen, maar ook kan ik jou hulp bieden in de vorm van relatietherapie. Tijdens een intake wordt gekeken hoe ik jou kan helpen en na dat moment start voor jou de therapie. Dit met als doel antwoorden op jouw problemen te krijgen maar ook de klachten te verminderen. Tijdens de intake wordt ook gesproken over de verwachtingen die jij hebt en jouw doelen die je wilt bereiken door therapie van een GZ psycholoog.

Tijdens verschillende sessies in de praktijk kunnen wij werken aan jouw klachten. Tijdens verschillende behandelingen zullen we samen kijken hoe en waarmee ik jou kan helpen. Mijn praktijk vind je in Utrecht. In de omgeving van de Leidsche rijn, de Meern, Terwijde, Vleuten.

Ik heb tijdens de behandelingen verschillende vormen van therapie die ik kan inzetten. Mijn specialisatie binnen de psychologie ligt bij:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Cliëntgerichte psychotherapie
  • Psychodynamische psychoterapie
  • Mindfulness

Dit alles heb ik geleerd tijdens mijn opleiding; post-HBO Integratieve psychotherapie. Door deze opleiding ben ik opgeleid tot een van de psychologen in de gemeente Utrecht, omgeving Leidsche rijn, Vleuten, de Meern.

Wat is cognitieve gedragstherapie

Een van mijn behandelmethodes die ik toepas bij mijn cliënten is cognitieve gedragstherapie. Hierbij gaat het voornamelijk over de dagelijkse dingen die jou bezighouden, maar waarbij jij moeilijkheden ervaart. Dit kan zijn dat je bepaalde gevoelens heb of juist stress ervaart.

Deze vorm van therapie is heel praktisch en gestructureerd. Hierbij is er sprake van het veranderen van bepaalde patronen maar ook wordt hier goed gekeken naar jouw manier van denken.

Praktische zaken die ook besproken moeten worden

Bij mijn praktijk kun je op verschillende manieren komen. Zoals eerder gezegd is mijn praktijk gevestigd in Utrecht. Maar de praktijk is toegankelijk met zowel de auto als het openbaar vervoer. Natuurlijk kan dit ook met de fiets!

Met de auto kun je gratis parkeren en via de routebeschrijving die via Google Maps gegeven wordt kun je gemakkelijk op je afspraak aankomen. Ook is de route gemakkelijk te plannen met het openbaar vervoer. Van verder weg kun je met de trein naar het station en vanaf daar met verschillende buslijnen hier bijna voor de deur uit komen.

Als je een afspraak met mij wilt maken voor psychologen, dan hoef je niet lang te wachten, er is geen wachtlijst en op korte termijn kun je bij mij terecht. Dit is in overleg ook mogelijk na kantooruren, in de avonden of deels in het weekend.

Vergoedingen voor de behandelingen van psychologen hangt af van de zorgverzekeraar. Voor kinderen die jong zijn, voor jongeren of voor volwassenen is het niet noodzakelijk om een verwijsbrief te hebben van een huisarts. Dit alles komt omdat ik mijn eigen praktijk heb.

Meer praktische informatie kun je ook op mijn website vinden. Dit ook om contact met mij op te nemen. Ook als je graag meer over mijn werk leest hoe anderen mij als GZ psycholoog hebben ervaren kun je terecht op mijn website.