Psycholoog Utrecht

Op de vraag ‘wat is het belangrijkste in het leven?’ zullen veel mensen antwoorden: gelukkig zijn. Helaas is het niet altijd zo gemakkelijk om dit levensgeluk te vinden.

Op allerlei gebieden kan het anders lopen dan je aanvankelijk dacht. Soms veranderen situaties zonder dat je daar invloed op hebt en vind je niet direct een goede manier om hier mee om te gaan.

Andere keren bepalen jouw reacties op gebeurtenissen dat je je alleen en ongelukkig voelt. In elk geval is het altijd verstandig hiervoor de hulp van een deskundige in te roepen. Een psycholoog in Utrecht kan dan namelijk uitkomst bieden.

Bij deze psycholoog in Utrecht sta jij in het middelpunt

Bij Van Tol Therapie gaan we in de eerste plaats van jou uit. Jij staat centraal. Of je nu worstelt met een psychisch probleem, een stroef lopende relatie of conflicten met je kind, alles begint bij jou.

In een sfeer van warmte, begrip en positieve aandacht zoeken en vinden we de aanpak die het best bij jou past. Op die manier komen we tot een integratieve manier van werken.

Dit houdt enerzijds in dat we de vorm van de therapie laten afhangen van jou en je verhaal en anderzijds dat we jouw persoon zien als een samenspel van denken en doen, gevoelens en sociale context, waarbij alles elkaar beïnvloedt.

Een smeltkroes van therapieën

Zo kan je gebaat zijn met een stukje cognitieve gedragstherapie en proberen we zo te begrijpen hoe je gevoelens je gedrag bepalen en omgekeerd.

Tegelijkertijd zien we soms een verschil tussen wat je denkt en doet en gaan we trachten in te zien waarom dat zo is en vooral wat we eraan kunnen doen.

Onverwerkte gevoelens van vroegere gebeurtenissen spelen niet zelden een rol in een probleem; ook dat proberen we samen aan te pakken door psychodynamische psychotherapie.

Tenslotte maken we gebruik van mindfulness waarbij we je helpen bewust worden waar je klacht in oorsprong vandaan komt.

 

Hoe kunnen we je helpen in je relatie?

We kunnen met zekerheid stellen dat er in elke relatie wel eens een probleem opduikt. Vaak is het niet het probleem zelf dat een gevaar is voor je relatie maar de manier waarop je ermee omgaat.

Zo zijn miscommunicaties vaak de basis van conflicten en staan we vaak niet stil bij wat onze partner denkt en voelt. Bij Van Tol Therapie helpen we je die gevoelens te verwoorden om zo effectief naar een oplossing te werken.

Geluk in je werk en je gezin

Ook in je werksituatie kan je je flink ongelukkig voelen. Is de werkdruk te hoog, dreigt er een ontslag of heb je nood aan een carrière-switch? Tijdens onze coachingsessies focussen wij op het bereiken van concreet geformuleerde doelen.

Tenslotte kan je bij ons terecht voor gezinsproblemen. Heb je een lastige puber in huis, wordt je kind gepest of heb je een andere kijk op opvoeding dan je partner? Wij helpen je oplossingen te vinden die werken. Voor minder gaan we niet.

Boek dus nu een psycholoog bij jou in de buurt! Zit je in de omgeving van Utrecht? Bekijk dan ook psycholoog Zeist en psycholoog de Meern.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Telefoonnummer*

    Uw bericht

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.