Relatiecoach UtrechtJe verlangt natuurlijk naar een gezonde en gelukkige relatie. Soms kan het zo zijn dat er blokkades in een relatie zijn waardoor het geluk verder weg is. Relatiecoach Utrecht kan hiermee helpen!

Het is geen fijn gevoel om te worstelen met een relatie. Je wilt dat een relatie goed werkt, maar dat is soms niet het geval. Je wil gezien worden, gehoord worden en je gewaardeerd voelen. Wanneer dit niet zo is kun je je onzeker voelen, maar ook machteloos. Ik ben een relatietherapeut Utrecht die jou hierbij kan helpen.

Om welke redenen start je met relatietherapie Utrecht?

Je relatie kan om verschillende redenen in moeilijk vaarwater zijn terecht gekomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door:

 • Een sleur
 • Uit elkaar gegroeid
 • Gebrek aan intimiteit
 • Onenigheid over opvoeding
 • Overspel
 • Ingrijpende ontwikkelingen
 • Overlijden en verlies

Het kan voorkomen dat het niet meer lukt om samen in gesprek te gaan over de problemen die er zijn. Relatietherapeuten kunnen het beste als een objectief en deskundig persoon begeleiding bieden. Het kan zo zijn dat jullie naar elkaar de gevoelens die er zijn niet durven uit te spreken, relatietherapie Utrecht biedt dan een veilige plek om deze emoties wel te delen.

Waar besteed ik met mijn relatietherapie praktijk Utrecht aandacht aan?

Het doel van de relatietherapie is om vertrouwen en veiligheid binnen de relatie te herstellen. Daarbij kunnen natuurlijk verschillende problemen een rol in spelen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de relatiecoaching nodig is voor een bepaalde hulpvraag. Deze hulpvraag kan gaan over het doorbreken van bepaalde patronen, het lastig vinden om pijnlijke emoties te uiten, het reflecteren op eigen gedrag of het hebben en uitspreken van bepaalde behoeftes.

Relatiecoaching Utrecht en relatietherapie helpen om een positieve verandering mogelijk te maken in een relatie. Er wordt tijdens de sessies gewerkt om uitdagingen samen op te lossen. Dit zodat jullie elkaar begrijpen, luisteren naar elkaar en tegelijkertijd de behoefte kunnen bespreken. Zo kunnen jullie op tijd samen conflicten verhelpen en de verbinding met elkaar terug vinden.

Negatieve patronen doorbreken met behulp van de juiste relatietherapeut

Relatieproblemen zijn er in verschillende soorten en maten. Tijdens een eerste sessie zal ik als relatietherapeut Utrecht inzicht krijgen in de relatieproblemen die er zijn van beide kanten. Op deze manier kan de relatietherapie Utrecht gericht op jullie problemen worden ingevuld. Dit kan zijn met de beste relatietherapie oefeningen of gesprekken.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat communiceren het grootste probleem is binnen de relatie. Relatietherapie in Utrecht kan op dit gebied helpen om de communicatie te verbeteren. Het kan zijn dat er moeite is met het begrijpen van elkaars emoties of dat het lastig is om gedachten te delen en belangrijke zaken te bespreken. Je wilt hier natuurlijk graag uitkomen en over kunnen praten met elkaar. Tijdens de therapie in Utrecht kan hierop gefocust worden.

Er kunnen ook situaties uit het verleden spelen die ervoor zorgen dat er relatieproblemen zijn. Dit kan leiden tot frustraties, irritaties en onbegrip. Een psycholoog kan met relatietherapie Utrecht helpen om elkaar dan beter te begrijpen.

Het kan ook zo zijn dat er problemen zijn om bijvoorbeeld opvoeding. Zijn er dingen aan het veranderen in het gezin, denk aan schoolgaande kinderen of de puberteit. Dit kan leiden tot frustraties binnen relaties omdat er anders gedacht wordt over situaties. Coaching is hierbij ook de moeite waard om meer open te staan voor ieders mening en samen tot een oplossing te komen.

Relatietherapie om de verbinding terug te krijgen

Relatietherapie Utrecht is effectief om problemen binnen een relatie aan te pakken. Dit kunnen kleine onenigheden zijn, maar ook grote, dagelijkse problemen. Ik ben er als relatietherapeut om mijn cliënten te helpen onderzoeken wat de oorzaken zijn van problemen en hoe deze het beste kunnen worden aangepakt.

Relatietherapie Utrecht zal helpen om de verantwoordelijkheid te nemen in jouw handelen in bepaalde situaties. Hierdoor zul je leren om ook te reflecteren op jouw eigen aandeel in problemen en hoe je hiermee om moet gaan. Zijn jullie uit elkaar gegroeid, dan kan relatietherapie in Utrecht helpen om de verbinding terug te krijgen.

Tijdens de relatietherapie Utrecht kun je geleerd hebben om een situatie in een ander perspectief te plaatsen. Ook kan het zorgen voor verbetering in interactie, communiceren en luisteren. Jullie relatie stond misschien op ontploffen, maar dat kan door de relatietherapie voorkomen worden!

Hoe sneller negatieve situaties in relaties worden aangepakt, hoe groter de kans is dat het alsnog een succesvolle relatie is! Het is belangrijk om te praten over de problemen met een therapeut om de verbinding bij elkaar te vinden en behouden.

Contact met van Tol Therapie

Ik ben een van de relatietherapeuten in Utrecht die relaties probeert te helpen om een gezonde en gelukkige relatie te hebben en te blijven. Ik ben gespecialiseerd in dit vakgebied en weet daardoor hoe ik de relatietherapie in Utrecht moet toepassen.

Wil jij met een relatietherapeut Utrecht werken aan jouw relatie? Kom dan bij mij voor een adviesgesprek zodat we samen kunnen kijken in diverse sessies hoe relatieproblemen kunnen worden verholpen.

Neem contact op met mij via de e-mail of vul het contactformulier in. Ik maak graag tijd vrij om jou en jouw partner te helpen!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer*

  Uw bericht

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.