Voor uiteenlopende relatieproblemen kun je terecht bij relatietherapie Amersfoort. Ik kan jou en jouw partner helpen als jullie je relatie verbeteren willen. Dit kan zijn voor een nieuwe start, communicatieproblemen of andere conflicten die een rol spelen in jullie dagelijks leven.

Als jullie relatietherapie nodig hebben dan kun je bij mij terecht als jullie relatietherapeut in Amersfoort. Ik wil jullie graag helpen bij het doorbreken van negatieve gewoontes maar ook voor het beter leren begrijpen van elkaar.

Wat is (online) relatietherapie?

Het kan als heel waardevol ervaren worden om gesprekken te voeren met een van de beste relatietherapeuten om de verbinding met jouw partner weer terug te vinden. Het kan zijn dat er binnen het gezin situaties zijn voorgevallen die er toe hebben geleid dat de balans in de relatie weg is.

Relatietherapie Amersfoort is een therapievorm waarbij tijdens de sessies de relatie tussen twee personen centraal staan. Bij deze aanpak wordt er gekeken naar het gedrag van alle betrokken personen, maar ook bepaalde patronen en mogelijk de communicatie. Ik zal deze elementen in kaart brengen en kijken wat de werkwijze zal zijn om verbetering binnen de relatie te krijgen.

Het kan zijn dat jullie zijn vastgelopen in het begrijpen van elkaars gevoelens en emoties. Maar het kan ook zo zijn dat er overspel heeft plaatsgevonden waarvoor relatietherapie gewenst is. Ook kan het zijn dat er door externe factoren is besloten om te gaan scheiden, ook hiervoor kan je bij mij in de praktijk terecht voor de juiste begeleiding. Na een scheiding kan coaching ook nuttig en verstandig zijn voor de acceptatie en de manier waarop jullie hierna met elkaar om zullen gaan. Er zijn ook situaties waarbij gezinstherapie belangrijk is om te kijken hoe de onderlinge relaties zijn en of de opvoeding leidt tot problemen.

Sessies met een relatietherapeut met het gehele gezin wordt gezinstherapie genoemd.

Relatietherapie Amersfoort

Hoe gaat een relatietherapeut zoals ik ter werk?

Er zijn verschillende relatietherapeuten dus ook verschillende manieren van relatietherapie. Wat bij mij tijdens het intakegesprek gebeurt is dat er wordt gekeken wat de knelpunten binnen de relatie zijn die zorgen voor de relatieproblemen. Het kan zijn dat het bij het communiceren mis gaat, maar ook dat er snel spanningen zijn die leiden tot ruzies.

Ik zal door gesprekken te plannen kijken hoe jullie de relatie kunnen herstellen en de compassie voor elkaar terug kunnen vinden. Het kan ook voorkomen dat voor de relatietherapie Amersfoort een onderdeel is dat er individuele therapie plaats vindt, ook hier zal dan een gesprek voor worden gepland.

Als je je relatie verbeteren wilt, dan kost dat tijd. De relatieproblemen zijn namelijk vaak al diep geworteld, maar ik als jullie relatietherapeut zal er de tijd voor nemen zodat jullie de liefde voor elkaar terug kunnen vinden met behulp van mijn coaching.

Als je opzoek bent naar een therapeut die kan helpen om relatieproblemen achter jullie te laten, dan kun je bij mij snel terecht! Ik vind het belangrijk dat er positieve psychologie plaats vind, waarbij jullie relatie snel weer op de goede weg terecht komt. Je kan via mijn e-mailadres contact met mij opnemen zodat we snel kunnen starten met jullie relatietherapie Amersfoort. Zoek je relatietherapie in Nieuwegein of een relatietherapeut in de Meern? Dan zit je bij ons ook goed!

Therapeuten in Amersfoort

Bij mij als jouw psycholoog kun je ook voor andere belangrijke zaken terecht. Dit kan bijvoorbeeld als je wilt praten over het verlies van een dierbare na ziekte. Het kan ook zijn dat je psychologen nodig hebt om over negatieve gedachten te praten, ook dan kan ik jou als therapeut helpen.

Je kan mij voor verschillende klachten inschakelen, we gaan dan samen in gesprek en kijken hoe wij deze klachten, stress of gedachten tegen kunnen gaan, dit zodat jij met een goed gevoel uiteindelijk mijn praktijk weer uit loopt.