Relatietherapie Houten nodig? Het kan zo zijn dat je binnen je relatie je partner kwijt raakt. Dit kan zijn door patronen van verwijten, boosheid, negeren of andere dingen. Deze conflicten kunnen erg escaleren, ondanks dat de liefde voor elkaar heel groot is. Relatietherapeuten kunnen helpen om deze conflicten te vermijden.

De terugkerende escalaties kunnen ervoor zorgen dat er iedere keer weer een stukje van het gevoel van verbinding langzaam afbreekt. En uiteindelijk kan dit leiden tot een definitieve breuk die onherstelbaar is. Welke hulpvraag jij ook hebt die betrekking heeft tot jouw partnerrelatie, ik sta graag voor jou klaar als therapeut.

Wanneer is relatietherapie nodig?

Het kan zijn dat de liefde voor elkaar en de verlangens naar elkaar minder worden. Gelukkig kan door hard werken bij een relatietherapeut dit voorkomen worden. Er zijn heel veel stellen uit Houten die hun relatieproblemen hebben overwonnen en het geluk en elkaar weer hebben teruggevonden. Na vele sessies, of slechts een aantal sessies van begeleiding kunnen relatieproblemen worden opgelost of verbetert zijn. De partners zullen elkaar beter begrijpen, emoties aanvoelen, op een andere manier reageren waardoor de communicatie zal verbeteren.

Het kan zijn dat relatietherapie jullie kan helpen bij ruzie, overspel of communicatieproblemen. Relatietherapeuten kunnen helpen bij het doorbreken van patronen, herkennen van de oorzaak en het werken naar een passende oplossing. Natuurlijk kent iedere relatie ups en downs maar bij sommige uitdagingen kunnen relatietherapeuten ondersteunen. In de praktijk klinken oplossingen vaak dichtbij, maar de hulp van een psycholoog, door middel van psychotherapie kan soms net dat beetje extra toevoegen om er weer samen voor te gaan.

Negatieve interactiepatronen doorbreken

Er zijn verschillende soorten relatieproblemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het vertrouwen door vreemdgaan, de behoefte voor intimiteit, verdriet, het eigen aandeel in de relatie of bepaalde patronen die een persoon heeft. Een relatietherapeut gaat bijvoorbeeld aan de slag door gesprekken aan te gaan tijdens de therapie, therapie op basis van gevoel of therapie waarbij situaties besproken worden.

Een psycholoog of therapeut gaat er alles aan doen om met aandacht en eerlijkheid het gesprek aan te gaan. Waarbij de relatietherapeuten het doel hebben om de verbintenis terug te vinden.

Bij allerlei soorten relatieproblemen kan relatietherapie een oplossing waardoor cliënten weer samen een nieuwe start kunnen maken waarbij een hele boel dingen veranderen. De therapeut kan helpen bij verandering in gedrag, het terug vinden van het geluk binnen de relatie, het op een lijn zitten als ouders of samen leren omgaan met verdriet. Het aandeel van beide om energie in de relatie te steken zal door de relatietherapie vergroten.

Houten relatietherapie

Zou je graag huwelijkstherapie Houten of relatietherapie in Houten omgeving willen? In de praktijk van van Tol Therapie biedt ik je een veilige plek waar je vrijuit kunt praten en waar er aandacht is voor jullie lief en leed. Alles met als doel om samen te groeien naar meer verbondenheid en kwaliteit.

Relaties kunnen onder immense druk staan en het aantal echtscheidingen liegen er dan ook niet om. Echter het niet meer samen uitkomen en vervolgens besluiten om uit elkaar te gaan, dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Door dit voorkomen is het verstandig om samen relatietherapie met elkaar aan te gaan.

Bij de praktijk van Houten van Tol Therapie kun je veel leed voorkomen, wanneer je regelmatig je relatie onder de loep neemt tijdens de relatietherapie. Is er binnen jullie relatie een ongezonde afhankelijkheid, weinig respect of vertrouwen, matige intimiteit of sprake van spanningen? Als je aan afspraak wilt maken kun je digitaal contact met Ineke van Tol opnemen zodat het eerste contact kan worden gelegd voor de relatietherapie start. Hierna kunnen we een intakegesprek inplannen, de werkwijze bespreken en de sessies starten in de regio Houten.