Vastlopende relaties. Relatietherapie in Houten

Hoe houd je een langdurige, liefdevolle relatie in stand? Is het de eindeloze passie en opwinding die we aanvankelijk voelen? Of is het eerder de diepe connectie en de bereidheid om samen te groeien, zelfs wanneer de wegen hobbelig worden?

In het leven hebben wij vaak drie belangrijke rollen: die van professional, partner en ouder. Problemen die je tegenkomt in deze gebieden van je leven kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Van Tol Relatietherapie Houten helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf. Zo leer je beter met jezelf, maar ook beter met de ander in de relatie om te gaan. Wanneer je jezelf beter begrijpt kan je assertief zijn zonder aan te vallen of ruzie te maken, je gevoelens uiten zonder beschuldiging. Weglopen voor conflict is verleden tijd. Door dingen te ontdekken over jezelf en de ander worden je relaties veiliger en stabieler.

Wat is relatietherapie Houten?

Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verbeteren van je relatie. Bij de Relatietherapie van Van Tol Therapie is er ruimte om jezelf te zijn en zonder angst voor veroordeling je hart te luchten. Stel je een ruimte voor waarin je jezelf kunt zijn zonder angst voor veroordeling, waar je kunt praten en luisteren met een open hart. Dat is relatietherapie Houten. De therapie begint vaak met enkele eenvoudige vragen: “Hoe ervaren jullie momenteel jullie relatie?” “Welke uitdagingen komen jullie tegen?” “Zijn er onuitgesproken verlangens die wellicht tussen jullie in staan?” Juist deze vragen vormen de sleutel tot het openen van de diepgaandere lagen van een relatie

Hulp nodig bij de volgende problemen?

Binnen de relatietherapie Houten hebben we de volgende aandachtsgebieden:

 • Conflicten
 • Woede
 • Controle
 • Angst
 • Wantrouwen
 • Vreemdgaan
 • Er alleen voor staan voelen
 • Ongelijkwaardigheid
 • Onveilige hechting
 • Opvoeding van de kinderen
 • Combineren werk en gezin
 • Kinderwens
 • Onvervulde kinderwens
 • Seksualiteit
 • Financiën
 • Culturele verschillen

Je bent van harte welkom bij
Van Tol Therapie in Utrecht

Wil je weten hoe ik jou hulp kan bieden?
Neem dan direct contact met mij op!

Schadelijke patronen en communicatieproblemen

Diep onder de oppervlakte van veel relatieproblemen liggen communicatieproblemen en schadelijke patronen verscholen, als stille spelbrekers van de liefde. Communicatie staat dan ook centraal bij relatietherapie Houten. Vaak komen er gedurende de therapie verborgen verlangens en misverstanden aan het licht die spanningen hebben veroorzaakt. Relatietherapie is een veilige plek om de oorzaak van communicatieproblemen te onderzoeken en op te lossen.

Daarnaast helpt relatietherapie bij het identificeren en doorbreken van schadelijke patronen die zich in de loop der tijd kunnen hebben ontwikkeld. Deze patronen, zoals vermijding van conflicten, constante kritiek of het negeren van elkaars behoeften, kunnen een destructieve dynamiek in de relatie veroorzaken. De therapie stelt stellen in staat om deze negatieve cirkels te herkennen en te vervangen door positievere manieren van interactie. Dit proces vergt niet alleen bewustwording, maar ook toewijding om samen te werken aan een gezondere relatie.

Meer info of kennismaken met relatietherapie Houten?

Van Tol Therapie is gevestigd in Utrecht. Dit is perfect als je op zoek bent naar relatietherapie Houten want u bent er vanuit Houten in 20 minuten. Je kan gratis parkeren als je met de auto komt, maar ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar.

Neem voor meer informatie of afspraken gerust contact op. Bij Van Tol Therapie hanteren we geen wachtlijst, waardoor u snel terecht kunt. Bent u druk tijdens kantooruren? We kunnen ook na kantoortijden of op zaterdag tijd voor je maken.

Telefoon: 030-2657716.

E-mail: contact@vantoltherapie.nl

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.