Relatietherapie Nieuwegein

Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij relatietherapie Nieuwegein. Zo zijn mensen onwetend over wat het überhaupt is of koppelen ze een verkeerd beeld aan de therapie. In dit artikel zal ik dit probleem de wereld uit helpen. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over wat relatietherapie Nieuwegein inhoudt? Zou je het eventueel willen proberen, maar weet je er nog niet zoveel vanaf? Dan is mijn advies om vooral verder te lezen.

Wat is het doel van relatietherapie?

Omdat veel mensen niet weten wat het doel is van deze therapie wil ik hier als eerste bij stilstaan. Het doel van relatietherapie is in principe om elkaar beter te laten begrepen. Ieder doet zijn/haar kant van het verhaal en je gaat elkaar beter snappen. Dat is het algemene doel van relatietherapie.

Mocht hierdoor de romantiek weet terugkeren, dan is dat natuurlijk fantastisch. Echter is dit niet het doel van relatietherapie. Mocht het doel in andere woorden beschreven woorden dan kan er gezegd worden dat er begrip gecreëerd wordt van beide partijen voor elkaar. Daarnaast wordt er gestimuleerd om samen uit te vinden welke mogelijkheden er zijn.

Mocht de relatie nu echt totaal niet meer werken, dan is het belangrijk dat je op een goede manier uit elkaar gaat. Al helemaal als er kinderen in het spel zijn. Je zult co-ouderschap aan moeten gaan en als je samen bonje hebt, dan zal dit niet erg soepel verlopen. Het beste is dan om de liefde uit te sluiten en er samen het beste van te maken als vrienden. Dit gezegd hebbende, komt het er dus eigenlijk op neer dat relatietherapie Nieuwegein anders is per stel.

In grote richtlijnen

Er zijn een aantal punten die als het ware de rode draad zijn van de therapie. Deze heb ik hieronder op een rijtje staan:
– Het eerste belangrijke punt is om goed te begrijpen wat de ander van je verwacht. Dit is eigenlijk de basis. Het snappen van de andermans verwachtingen van jou.
– Het tweede belangrijke punt is of jij en je ‘partner’ deze verwachtingen tegemoet willen en kunnen komen. Het is natuurlijk logisch als je niet elke verwachting kunt vervullen en kunt waarmaken. Als er een bepaalde verwachting is (of meerdere) waarvan je zeker weet dat je er niet aan zal kunnen voldoen, dan zul je hierover moeten gaan praten met de ander. Valse hoop moet namelijk uit het spel zijn en je moet elkaar goed te woord kunnen staan. Belangrijk is om als het ware een soort van te onderhandelen en een middenweg te vinden waar beiden het mee eens zijn (of tenminste tevreden zijn).
– Een andere stap is een manier vinden hoe je samen weer goed overweg kunt gaan. Dit betekent, zoals eerder gezegd, niet dat de liefde hoeft terug te komen, maar dat jullie beiden in ieder geval goed met elkaar overweg kunnen. Eventueel als vrienden. Dit kan bereikt worden door veranderingen te maken in de huidige situatie.
– Een laatste punt wat zeer belangrijk is in de therapie is samen bespreken wat de aanleiding is dat het niet lukt. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Deze zullen jullie samen moeten bespreken om verandering te kunnen maken in de huidige situatie.