Relatietherapie VleutenRelatietherapie Vleuten gezocht? Dan ben ik als erkend therapeut de oplossing voor jou! Heb je relatietherapie nodig, omdat je moeilijk kunt communiceren in je relatie? In mijn eigen praktijk kan je op korte termijn een afspraak maken zonder dat je daar een huisarts verwijzing voor nodig heb.

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat een relatie aan het vastlopen is, dan is het overwegen van een relatietherapeut erg verstandig. Maar wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Er wordt vaak voor relatietherapie gekozen wanneer er problemen zijn bij een of meerdere gezinsleden. Een relatietherapie biedt ondersteuning en zoekt samen naar een geschikte oplossing.

Je kan een relatietherapeut inschakelen wanneer je je structureel onbegrepen voelt door je partner of wanneer je liever alleen bent dan samen. Ook als je je partner minder vertrouwd dan je beste vriend of wanneer er veel ruzies ontstaan. De hulp van therapeuten biedt jou nieuwe inzichten waardoor dit verholpen of verbeterd kan worden.

Wat doen relatietherapeuten?

Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Door gesprekken te voeren en in sessies erachter te komen waar de relatieproblemen vandaan komen en hoe de relatie vervolgens verbeterd kan worden. De meeste therapeuten hebben een opleiding in psychologie gehad, maar niet alle relatietherapeuten hebben dit. Ook zijn er relatietherapeuten die opleiding in coaching hebben gevolgd.

Wanneer er relatieproblemen zich voordoen is het verstandig om een relatietherapeut in te schakelen. Als er sprake is van wantrouw of dat ze uit elkaar aan het groeien zijn. Relatietherapeuten kijken niet alleen naar de relatie, maar ook naar karaktereigenschappen en gevoelens/emoties van de partners.

Wat doe ik nog meer?

Ik bied verschillende behandelingen aan. Zo ben ik niet alleen gespecialiseerd in relatietherapie, maar ook in militaire geestelijke gezondheidszorg, communicatieproblemen en het verhelpen van een negatief zelfbeeld.

Ik ben een erkend therapeut die rbcz geregistreerd is. Ik heb geen wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen en doordat ik rbcz geregistreerd ben kunnen mijn behandelingen in aanmerking komen voor een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar.

Hoe kom je in contact met mij?

Doordat mijn praktijk in Utrecht is kan je deze gemakkelijk te bereiken dichtbij NS Station vleuten. Ook wanneer mensen in noord holland wonen kan je in mijn praktijk komen! Ik ben gemakkelijk bereikbaar.

Ik biedt cliënten begeleiding aan voor conflicten, militaire geestelijke gezondheidszorg en andere problemen en voordat we een sessie doen kan je eerst een kennismakingsgesprek met mij aangaan.