Relatietherapie Zeist

Als je in de omgeving van Zeist woont en relatieproblemen hebt, zoek dan naar relatietherapieAlle paren ervaren een zekere mate van conflict in hun leven.

De oplossing is om deze problemen aan te pakken door je minder liefhebbende interacties de relatie niet te laten definiëren. Met andere woorden, de sleutel tot een succesvolle huwelijkstherapie ligt in Zeist aan het begin.

Hoe sneller je reageert nadat je de eerste negatieve dingen in de relatie hebt opgemerkt, des te groter is de kans je hebt op gunstige resultaten.

Relatietherapie Zeist en de tekenen die het einde van een huwelijk voorspellen

Alle relaties laten een aantal van deze tekenen zien, maar als er meer dan één aanwezig is of er is er één hardnekkig, dan zal er twijfel bestaan over de levensvatbaarheid van je huwelijk. Kritiek is het eerste teken.

Wanneer je je echtgenoot bekritiseert, gebeurt dit op een manier die impliceert dat er iets inherent verkeerd is met hem of haar. Je kunt ook de persoonlijkheid of het karakter van je partner aanvallen. De bedoeling is om de discussie te winnen of te bewijzen dat je partner ongelijk heeft.

Hierdoor voelt je partner zich aangevallen en zal waarschijnlijk een defensieve reactie laten zien. Dit slechte patroon zorgt ervoor dat jullie je beiden niet gehoord voelen.

Minachting heeft betrekking op elke uitspraak of gedraging, verbaal of non-verbaal die superioriteit over je partner toont. Voorbeelden van dergelijk gedrag zijn het bespotten van je partner, bepaalde scheldwoorden, oogbewegingen, vijandigheid tonen, ongevoelig schertsen, pijnlijk sarcasme, walging tonen, enzovoort. Het tast de eigenwaarde van je partner aan.

Onproductieve strategieën om conflicten te vermijden

Een defensieve houding komt voort uit een waargenomen aanval. Het is ook een andere manier om je als een slachtoffer te gedragen of geen verantwoordelijkheid te nemen voor je fouten.

Volledige terugtrekking uit de communicatie (en in wezen de relatie) als een strategie om conflicten te voorkomen, wordt stonewalling genoemd. Je sluit je mentaal en soms ook fysiek volledig af.

Dit kan een, zij het niet succesvolle, poging zijn om jezelf te kalmeren wanneer je je overweldigd voelt. Stonewalling brengt afscheiding, afkeuring, afstand en arrogantie over. Stonewalling kan de vorm aannemen van negeren, mopperen of het onderwerp veranderen.

Neem huwelijkstherapie om je huwelijk in Zeist te verbeteren

Als je getrouwd bent of een serieuze relatie hebt, moet je meer te weten komen over aanwijzingen van conflicten voorspellen. Er zijn manieren om dit gedrag beter te beheersen in je relatie.

Neem na een ruzie verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in de escalatie. Wat kun je ervan leren en wat kun je eraan doen? Er zijn veel dingen die je kunt doen om de spanning te verminderen of een conflict te de-escaleren. Verontschuldig je bijvoorbeeld, toon begrip of toon bezorgdheid.

Er is geen goede reden om op verkeerde knoppen te drukken of het conflict opzettelijk te laten escaleren. Vrijwel alle negatieve interacties met je partner zijn echt een zichzelf in stand houdende cyclus, die je gelukkig kunt verlaten. Door therapie te nemen kun je in Zeist je relatie verbeteren.