Relatietherapie Zeist

Voor relatietherapie Zeist is het belangrijk dat beide open staan voor de therapie in mijn praktijk. Individuele therapie is minder efficient als het gaat om een relatie of een jong gezin. Bij relatietherapie Zeist kun je terecht voor allerlei soorten relatieproblemen, of dit gaat om gevoelens, vertrouwen, verbinding, intimiteit, zelfvertrouwen, doorbreken van patronen of het versterken van de relatie; het kan allemaal.

Tijdens de sessies voor de (online) relatietherapie Zeist is het belangrijk dat beide partners elkaar begrijpen, er wordt geluisterd en de gevoelens eerlijk worden besproken. Ik zal jullie als therapeut helpen om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Dit voor herstel, om te helen maar boven alles ook om te groeien op het sterk fundament dat is ontstaan tijdens de psychotherapie.

De oplossing is om deze problemen aan te pakken door je minder liefhebbende interacties de relatie niet te laten definiëren. Met andere woorden, de sleutel tot een succesvolle huwelijkstherapie ligt in Zeist aan het begin.

Hoe sneller je reageert nadat je de eerste negatieve dingen in de relatie hebt opgemerkt, des te groter is de kans je hebt op gunstige resultaten. Allereerst is het dus heel belangrijk om je te verdiepen in een ander, over bindingsangst te praten zodat je weet wat iemands gevoelens zijn. Ditzelfde geldt over iemands verlangens, behoeften, plezier, een burn out, een depressie, vreemdgaan maar ook de intimiteit.

Een relatietherapeut in Zeist

Tijdens de relatietherapie Zeist wordt er gekeken naar of er een uitkomst en wellicht een oplossing kan worden gevonden voor de relatieproblemen die spelen. Uit de gesprekken kan uiteindelijk leiden dat jullie op een andere manier naar elkaar toe groeien, maar ook kan het zijn dat het niet goed gaat en samen de keuze wordt gemaakt om uit elkaar te gaan.

Voor verschillende relatieproblemen kun je bij mij terecht voor (online) relatietherapie, dit kan zijn voor:

  • Bindingsangst of juist verlatingsangst

  • Problemen binnen de communicatie in de relatie

  • Ontrouw, angst voor vreemdgaan

  • Conflicten rondom intimiteit

  • Het ontwikkelen van jaloerse gevoelens

  • Onzekerheid binnen de relatie

Ook voor andere vormen van problemen rondom je relatie kun je bij mij terecht voor (online) relatietherapie.

Wanneer is relatietherapie een goede oplossing?

Een relatie is een bron van liefde, vrolijkheid, plezier en andere positieve emoties. Maar tegelijkertijd kan dit ook zorgen voor onzekerheid, angst, conflicten en stress. Door vele ruzies en geen goede communicatie kan het zijn dat je vastloopt binnen de relatie. Ook kan dit zijn voor verlatingsangst, andere verlangens, bindingsangst, vreemdgaan, of een bepaald onvervuld verlangen. Er kunnen verschillende aspecten zijn waardoor relatieproblemen spelen. Het is belangrijk dat je niet met deze relatieproblemen blijft zitten maar hier juist over gaat praten.

Er kan van alles zijn je in het dagelijks leven negatief bezig houdt, het is belangrijk om hier de juiste begeleiding bij te krijgen van relatietherapeuten. Er kunnen allerlei soorten relatieproblemen die spelen, waarvoor ook verschillende therapievormen zijn die bij de coaching kunnen worden gebruikt.

Het is niet zo dat een relatie vanzelf gaat, dit is ook zo bij de (online) relatietherapie. Het is van groot belang dat beide partners zich verdiepen in de coaching en daar actief mee bezig zijn, anders zal er uiteindelijk ook niets veranderen.

Soms kan het voor relatietherapie ook belangrijk zijn om eerst met een gestalttherapeut aan de slag te gaan. Bij gestalttherapie door een gestalttherapeut leer je om zelf stevig op je benen te staan en de verantwoordelijkheid te nemen voor eigen doen en laten. dit kan belangrijk zijn om te kunnen reflecteren op je eigen gedrag binnen de relatie. Ik als relatietherapeut kan jou ook hier bij helpen in de regio Zeist.

Ook kan een relatietherapeut begeleiding bieden als dit nodig is wanneer er is besloten om te gaan scheiden. In dit geval ben ik als relatietherapeut betrokken bij de ontwikkelen die op dat moment gaande zijn. Dit kan gaan over de kinderen maar bijvoorbeeld ook over het huis.

Onproductieve strategieën om conflicten te vermijden

Een defensieve houding komt voort uit een waargenomen aanval. Het is ook een andere manier om je als een slachtoffer te gedragen of geen verantwoordelijkheid te nemen voor je fouten.

Volledige terugtrekking uit de communicatie (en in wezen de relatie) als een strategie om conflicten te voorkomen, wordt stonewalling genoemd. Je sluit je mentaal en soms ook fysiek volledig af.

Dit kan een, zij het niet succesvolle, poging zijn om jezelf te kalmeren wanneer je je overweldigd voelt. Stonewalling brengt afscheiding, afkeuring, afstand en arrogantie over. Stonewalling kan de vorm aannemen van negeren, mopperen of het onderwerp veranderen.

Relatietherapeuten hebben verschillende methoden om in sessies goed door te dringen tot partners en de juiste begeleiding te bieden. Psychologen hebben de kennis door hun studie om er voor te zorgen dat relaties weer de oude of zelfs beter worden.

Neem huwelijkstherapie om je huwelijk in Zeist te verbeteren

Als je getrouwd bent of een serieuze relatie hebt, moet je meer te weten komen over aanwijzingen van conflicten voorspellen. Er zijn manieren om dit gedrag beter te beheersen in je relatie.

Neem na een ruzie verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in de escalatie. Wat kun je ervan leren en wat kun je eraan doen? Er zijn veel dingen die je kunt doen om de spanning te verminderen of een conflict te de-escaleren. Verontschuldig je bijvoorbeeld, toon begrip of toon bezorgdheid.

Er is geen goede reden om op verkeerde knoppen te drukken of het conflict opzettelijk te laten escaleren. Vrijwel alle negatieve interacties met je partner zijn echt een zichzelf in stand houdende cyclus, die je gelukkig kunt verlaten. Door therapie te nemen kun je in Zeist je relatie verbeteren.

Ben je benieuwd wat ik jou met relatietherapie Zeist kan bieden? Neem dan contact met mij op, dan kunnen we kijken hoe jouw relatie weer gezond en gelukkig wordt. Therapeuten kunnen voor jou/jullie de uitkomst bieden. Daarom ben ik hier voor jou!

Kom met mij in contact

In de regio Zeist zijn natuurlijk vele psychologen en therapeuten die jou kunnen helpen. Het is belangrijk dat jij de coach kiest die bij jou past! Je kan met mij contact opnemen en een afspraak maken voor een intakegesprek. Vanuit hier kunnen we kijken welke soorten relatieproblemen er bij jullie spelen, of individuele therapie passend is of juist relatietherapie.

Ik neem graag tijd voor jou om jou en jouw partner te helpen terug naar een gezonde relatie. Je kan bij mij terecht in de provincie Utrecht. Ook als je een psycholoog nodig hebt voor andere zaken dan een relatietherapeut kun je bij mij terecht en een afspraak maken.