Relatietherapie

Iedere relatie krijgt te maken met ups en down. Tijdens een relatie komen er hobbels op de weg die te maken kunnen hebben met communiceren, overspel, levensfases of intimiteit. Ook kan het zijn dat het vuurtje relatie zelf is gedoofd, zonder enige reden. Als jullie dit vuurtje weer willen laten branden, dan is relatietherapie de moeite waard!

Relatietherapie is maatwerk, waarbij de therapeut kijkt naar de situatie, behoeften en problemen. Op basis hiervan wordt de therapie aangepast en wordt hier tijdens de gesprekken tijd aan besteed. Tijdens de sessies kunnen tips, communiceren of concrete oefeningen de invulling zijn.

Relatietherapie is een therapie waarbij problemen binnen een relatie of huwelijk centraal staan. In iedere relatie komen problemen wel eens voor, maar als deze langdurig zijn, dan is het verstandig om relatietherapie te overwegen. Het doel is om de partners binnen een relatie dichter bij elkaar te krijgen en te kijken wat de relatieproblemen zijn.

RelatietherapieWat doet een relatie therapeut?

Relatietherapeuten helpen stellen om dichter bij elkaar te komen. Een goede relatietherapeut doet dit door gesprekken te voeren zodat hierdoor de relatie verbeterd. Het kan zijn dat relatietherapie ingezet wordt om een nieuwe start te maken, waarbij een relatietherapeut begeleiding biedt die nodig is. Er wordt gekeken op welk punt de twee partners vast lopen en hoe deze conflicten hersteld kunnen worden. Ook wordt er tijdens de relatietherapie gekeken wat de oorzaken zijn, dit kunnen situaties uit het verleden zijn.

Als een relatie is vastgelopen is het raadzaam dat je in relatietherapie gaat, vooral wanneer jullie er zelf niet meer uit komen. Het is zo dat een relatietherapeut zich niet alleen verdiept in de relatie, maar ook in de persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen. Zo kan er structureel verbetering plaats vinden, maar ook het begrijpen van elkaar. Tijdens de relatietherapie wordt er altijd gekeken naar een effectieve manier die toegepast wordt tijds de sessies. Krijg relatietherapie in Utrecht bijvoorbeeld.

Relatietherapie vormen

Tijdens de relatietherapie kan de relatietherapeut verschillende methoden gebruiken voor het oplossen van relatieproblemen. Dit is emotionally focused therapy (EFT) of integrative behavioral couple therapy. Bij EFT relatietherapie is het zo dat er gericht wordt op de verbondenheid tussen de partners. Dit gaat om het begrijpen van jouw eigen behoeftes en dat van de partner, dit om de onderlinge band te verbeteren. Een EFT therapeut zal tijdens de relatietherapie aandacht besteden aan interactiepatronen. Er is jarenlang onderzoek gedaan naar deze effectieve vorm van relatietherapie.

Een goede relatietherapie staat of valt met de kwaliteiten van de therapeut. Ik zal tijdens iedere sessie mijn specialisaties gebruiken om jullie relatie te herstellen waar jullie een groot deel uitmaken.

Waarvoor kun je relatietherapie eigenlijk inzetten?

Bij een liefdevolle relatie komen ook altijd wel problemen voor, maar wanneer je merkt dat de relatieproblemen de overheid nemen, dan is een relatietherapie absoluut aan te raden. Ruzies en spanningen zorgen in jullie relatie voor een negatieve sfeer, dat ook thuis kan worden meegenomen.

Er kunnen vele verschillende redenen zijn waarvoor jullie met elkaar in gesprek moeten gaan, maar waar jullie samen niet uit kunnen komen. Tijdens relatietherapie zal ik als relatietherapeut jullie helpen.

Hebben jullie relatietherapie nodig om jullie relatie te redden? Neem dan contact op. Relatieproblemen kunnen heel uiteenlopend zijn. Het kan zijn over het niet begrijpen van ieders of eigen gedrag, ook onderwerpen als opvoeding van de twee kinderen, eerdere relaties, een time out, gezamenlijke taken, het leren kennen van anderen, oude patronen of vertrouwen kunnen zorgen voor huwelijksproblemen. Het is belangrijk om hierover in gesprek te gaan met elkaar voor een stabiele relatie. Soms kan het zo zijn dat jullie er samen met een gesprek niet uit kunnen komen en daarvoor relatietherapie in willen zetten.

Goede relatietherapie (cognitieve gedragstherapie) kan jullie relatie helpen zodat jullie de liefde voor elkaar weer terug vinden na een lange tijd. Ook zal de relatietherapie helpen om elkaar beter te begrijpen in jullie huwelijk.

Hoe helpt relatietherapie jullie op weg naar de liefdevolle relatie?

Willen jullie weer een goede relatie, een gezonde relatie en een gelukkige relatie? Start dan met relatietherapie. Hier zullen jullie samen met therapeuten praten over jullie gevoelens, gedrag of andere zaken. Jullie eigen aandeel tijdens de gesprekken is belangrijk, om de liefdesrelatie weer op te bouwen.

Door iedere sessie tijdens de relatietherapie kan er gewerkt worden aan het vertrouwen in elkaar, de gevoelens naar elkaar, de communicatie naar elkaar toe of het verbreken van oude patronen. Het is per relatie verschillend welke huwelijksproblemen er spelen, dus ook de manier van therapie verschilt. Het is zo dat de relatietherapeut tijdens de relatietherapie de therapie op jullie relatie afstemt.

Wil jij in relatietherapie gaan?

Negatieve gevoelens, het missen van liefde, een minder fijne relatie, problemen binnen de relatie, intimiteit problemen binnen de relatie of andere relatieproblemen? Bij mij kunnen jullie terecht voor relatietherapie. Ik ben een van de psychologen die jullie kan helpen in mijn praktijk voor het oplossen van de problemen binnen jullie relatie/huwelijk. Kom je uit de buurt van Maarssen of Leidsche Rijn? Dan kan je ook bij ons terecht!

Een relatietherapeut kan helpen om de liefde binnen jullie relatie terug te vinden en weer van elkaar te houden. Willen jullie starten met de relatietherapie om jullie relatie te redden? Je kan eenvoudig online contact met mij opnemen. Het voordeel is, dat ik een relatietherapeut ben waarbij geen wachtlijsten zijn! Ik kan jullie op korte termijn al helpen met het verbeteren van jullie relatie.

Een relatietherapie vergoeding

Ik ben een relatietherapeut die aangesloten is bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie NAP, waarbij het zelfs mogelijk is dat de relatietherapie vergoed kan worden. Over eventuele vergoedingen kan gesproken worden tijdens de eerste sessie, maar ook met de zorgverzekeraar.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer*

  Uw bericht

  Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de ster.

  030-2657716