Therapie Amersfoort kan voor vele verschillende redenen worden ingezet. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij angst, faalangst of stress ervaart. Ook voor rouwverwerking, relatieproblemen of loonbaancoaching kun jij bij mij terecht. Kortom, ik sta open voor alles wat jij met je meebrengt en zal mijn best doen om je hierbij te helpen. Dat kan in de vorm van individuele therapie, maar ook door middel van familietherapie.

Therapie AmersfoortVoor welke therapie kun jij bij mij terecht?

Voor verschillende problematiek kun jij bij mij in de praktijk in Amersfoort terecht. Dit kan voor:

  • Angsten, zoals faalangst.
  • Despressies, burn out.
  • Spanningen in een relatie.
  • Onzekerheid of schuldgevoel.
  • Opvoedingsproblemen.
  • Relatieproblemen.
  • Traumaverwerking.
  • Loopbaan problematiek.

Klachten die mijn cliënten hebben behandel ik middels integratieve psychotherapie. Op deze manier wil ik jouw psychotherapeut zijn die helpt om de kern van het probleem op te sporen en te kijken wat voor jou als persoon werkt!

Wat is integratieve psychotherapie?

Ik ben een van de psychotherapeuten die gebruik maakt van integratieve psychotherapie. Ik geloof in de overtuigingen dat gedrag, emoties, denken, fysiek welzijn en sociale omgeving met elkaar verbonden zijn. Dit heet dan ook altijd invloed op je levensgeluk.

Bij deze vorm van therapie gaat het erom dat je de regie terug krijgt over je leven, in welke situatie dat dan ook mag zijn. Binnen deze therapie zijn er verschillende modellen die gebruikt kunnen worden tijdens de sessies.

Cognitieve gedragstherapie gaat over moeilijkheden die spelen in het heden, waarbij het verleden een rol kan spelen. Er wordt hier gekeken naar het veranderen van patronen en de manier van denken. Dit leert je om vanuit andere perspectieven naar een situatie te kijken.

Cliëntgerichte psychotherapie is juist gericht op wat je denkt, voelt, wilt en durft. Hierbij vraag ik als jouw therapeut om stil te staan bij de gevoelens en verlangens die er zijn.

Als je juist de behoefte hebt om de erkenning achter dat wat is te vinden om tot de oorsprong van gedachten of de klachten te komen. Dan kan het juist helpen om oefeningen van mindfulness toe te passen.

Zoals je al kan zien zijn er vele modellen, met andere eigenschappen die jou helpen om van jouw klachten of problemen af te komen!

Wil jij met mij praten over jouw problematiek?

In Amersfoort zijn er vele vrijgevestigde psychologen, dit wil zeggen niet aangesloten of werkzaam bij een instelling/ziekenhuis. Deze psychologen hebben een eigen praktijk, net als ik! Bij mij kun je zonder moeite terecht, omdat een verwijzing niet noodzakelijk is. Wel kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Ik kom graag met jou in contact zodat ik jou met de passende therapievorm kan helpen! Dit om klachten, gedachten of emoties te verminderen. Neem contact op zodat we samen aan de slag kunnen naar succes.