Door nare gebeurtenissen, nare herinneringen, ingrijpende ervaringen, angsten, een trauma, depressieve klachten, somberheid, nare gedachtes en gevoelens kan het zijn dat jij minder goed in jouw vel zit. Heb jij last van stress, angst, boosheid, spanning en belemmert dat jouw dagelijkse bezigheden? Lukt het niet meer om op eigen kracht een balans te vinden? Dan kan het zijn dat therapie Utrecht, en dus ik, jou kan helpen!

Het kan ook zijn dat de manier waarop jij je balans wil vinden kan met gesprekken met mensen in jouw nabije omgeving .Merk jij dat het niet lukt, jouw gedachtes alsnog negatief veranderen en vaart de oplossing verder bij jou vandaan? Dan kun jij bij Van Tol Therapie Utrecht terecht in de praktijk terecht met verschillende klachten. Samen gaan wij met de mogelijkheid tot verschillende therapievormen kijken welke begeleiding jij nodig hebt om tot nieuwe inzichten te komen.

Verschillende behandelmethoden om jouw negatief zelfbeeld te onderzoeken en verbeteren

Voor verschillende situaties, gevoelens en gedachtes kun jij terecht bij een psycholoog of therapeut. Jouw psychische klachten kunnen uiteenlopen:

  • Depressieve gevoelens?
  • Dngst of een trauma?
  • Moeite met het begrijpen van jouw emoties?
  • Slaapproblemen?

Psychotherapie kan jou helpen in een aantal sessies jou een andere kant van deze gedachtes laten zien. Op een manier die zeer werkzaam is kan door middel van coaching jouw problemen worden verholpen. Op deze manier kan iemand die gespecialiseerd is jou helpen met jouw hulpvraag.

Voor verschillende soorten gevoelens zijn natuurlijk ook verschillende soorten therapeuten. Hierdoor kan het ook zo zijn dat er verschillende soorten therapie worden aangeboden. Voorbeelden van therapievormen zijn: cognitieve gedragstherapie, EMDR therapie, relatietherapie, psychotherapie, leertherapie, interventies, systeemtherapie, schematherapie of therapie om te helpen bij concentratieproblemen.

Er zijn zo ook heel veel soorten therapeuten toegankelijk. Zo kun je in therapie gaan bij een klinisch psycholoog, een gz psycholoog, een psychotherapeut, een leertherapeut, psychologen of een psychiater. Wanneer jij online therapie meer geschikt vindt is dit bij vele psychologen ook een mogelijke vorm van therapie.

Cognitieve gedragstherapie bij een therapeut in Utrecht

Cognitieve gedragstherapie is een voorbeeld van de vele therapievormen. Dit kan door een therapeut of psycholoog ingezet worden om de persoonlijke ontwikkeling op een bepaald vlak te verbeteren. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een belangrijk onderdeel bij deze therapie is het anders leren interpreteren van de negatieve gedachten.

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen binnen Nederland. Het is een kortdurende therapievorm die gericht is op het heden en de toekomst. Ik kan tijdens deze behandeling als therapeut jou helpen om te kijken hoe jouw negatieve gedachten zijn ontstaan.

Therapie Utrecht die jou helpt in jouw relatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat tijdens jouw relatie het vuurtje een beetje is gedoofd, maar jullie er samen nog wel volledig voor willen gaan. Ik als relatietherapeut kan jullie helpen met jullie relatieproblemen.

Tijdens de relatietherapie is het belangrijk om achter de oorzaak van jullie problemen te komen. Zijn dat bepaalde overtuigingen? Is dat manier hoe jullie elkaar behandelen? Zijn het ingesleten patronen? Tijdens de relatietherapie is een belangrijk onderdeel het open durven te spreken over de problemen. Zo kan ik jullie met de relatietherapie helpen om jullie relatieproblemen te achterhalen zodat jullie samen na een paar sessies weer een gelukkig leven leiden.

EMDR therapie voor jong volwassenen

EMDR therapie is een leertherapie die wordt ingezet wanneer iemand angsten en nare gevoelens blijft overhouden na een traumatische gebeurtenis. Dit kan bijvoorbeeld intensief seksueel misbruik, een ongeval of een andere situatie zijn.

Tijdens EMDR therapie wordt er gepraat over gevoelens, beelden en geluiden die te koppen zijn aan de gebeurtenis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een afleidende methode. Hierdoor zullen na een aantal therapie sessies tussen therapeuten en cliënten de gedachtes een andere vorm aannemen.

Uiteindelijk is het doel met EMDR therapie dat jij de praktijk uit loopt met het gevoel dat de nare gebeurtenissen zijn vervaagd en de EMDR therapie er voor heeft gezorgd dat de emotionele kant van de gebeurtenis minder heftig wordt.

Een klinisch psycholoog, gz psycholoog of psychiater

De geestelijke gezondheidszorg is voor vele belangrijk. De manier waarop jij in het leven staat, hoe jij denkt over bepaalde dingen of eventuele trauma’s kunnen jouw dagelijks leven belemmeren. Ik wil jij graag helpen om die klachten en emoties onder controle te krijgen. Dit door middel van therapie die geschikt is bij jouw problematiek.

Rouwverwerking UtrechtEen intake gesprek met een therapeut uit Utrecht

Heb jij de behoefte om te praten met een therapeut over jouw depressieve gevoelens, trauma’s, relatie problemen of zit jij met iets anders? Dan kun jij contact opnemen met mij! Ik als therapeut uit Utrecht wil jou graag helpen in mijn praktijk.

Tijdens een intakegesprek is het belangrijk dat wij samen gaan kijken naar jouw klachten en welke therapie hiervoor geschikt is. Zo kan het zijn dat EMDR therapie past om jouw klachten te verhelpen, maar ook kan, gedragstherapie, psychotherapie of cognitieve gedragstherapie een therapie zijn die jou van jouw klachten af kan helpen.

Een therapeut uit Utrecht met de geschikte therapie voor jou!

Om jouw klachten te veranderen in positieve zin is het belangrijk om snel aan de slag te gaan. Het voordeel is dat jij bij mij als therapeut uit Utrecht snel terecht kan! Tijdens en eerste afspraak maken wij kennis met elkaar en zal ik de juiste therapie voor jouw vertalen. De diagnostiek die ik hier vast stel (wat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding) zal ik toepassen om de geschikte therapie voor jou te vinden.

Wil jij met een gespecialiseerd therapeut werken aan jouw klachten en gevoelen waar jij snel terecht kan? Neem dan contact met mij op zodat wij snel een intake kunnen inplannen in mijn praktijk.